آفاتآفات محصولات باغی

پیشگیری و مبارزه با آفت کرم سیب

Cydia pomonella

مبارزه شیمیایی علیه این آفت موقعی صورت میگیرد که لاروها از تخم ها خارج شده باشند ولی هنوز به داخل میوه راه نیافته اند.
در باغات آلوده به کرم سیب توصیه میشود در زمان تورم جوانه مبارزه پیش بهاره با روغن ولک همراه حشره کش نفوذی صورت گیرد.
مبارزه شیمیایی علیه کرم سیب اصولا با توجه به اطلاعیه های پیش آگاهی که از سوی حفظ نباتات شهرستان ها اعلام میشود صورت میگیرد به این ترتیب که با نصب تله های فرمونی در ایستگا ه های مختلف تعداد شکارها شمارش شده ودر زمان پیک پرواز حشره زمان این سمپاشی ها اعلا م میشود.
البته روش های تعیین مبارزه شیمیایی شامل پایش حشره و درجه حرارت موثر روزانه و به وسیله تله های نوری و طعمه ای نیز مشخص میشود.
در استان کردستان با توجه به شرایط آب وهوایی کرم سیب دارای سه مرحله سمپاشی است که گاهی اوقات برحسب دمای هوا ممکن است مبارزه تا چهار مرحله هم برسد.
با توجه به مقاومت آفات نسبت به سموم شیمیایی بهترین روش کنترل آفات همیشه مدیریت تلفیقی (روش مبارزه IPM ) می باشد. یعنی با رعایت مجموعه ای از روشهای کنترل آفت میتوان مطمئن شد که جمعیت آفت را به حداقل ممکن رسانده ایم.این روش ها بیشتر در قسمت پیشگیری مورد بحث قرار میگیرد وقبل از حمله ی آفت وایجاد خسارت راهکارهایی را پیش میگیرید که آفت باغ شما را برای حمله انتخاب نکرده و با استفاده از غریزه ی ترجیح میزبانی ، به سمت باغات دیگر هدایت شود.
استفاده از برنامه غذایی مناسب و به موقع (چالکود زمستانه ، کودها وتقویتی های همراه آب آبیاری و محلول پاشی های طول فصل ) تاثیر بسیار زیادی در مقاومت درختان نسبت به کرم سیب و انواع آفات و بیماری ها داشته و بهترین و مناسب ترین راهکار برای مبارزه با انواع آفات در کنار مبارزه ی تلفیقی می باشد.
در کل باغاتی که از نظر کمبود مواد غذایی مشکلی نداشته و تغذیه در مراحل مختلف با توجه به نیاز گیاه انجام شده و شیره ی سلولی غلیظ تری دارند به نسبت باغات ضعیف تر کمتر مورد حمله ی آفات قرار می گیرند .
سایه انداز درخت حریم درخت شماست اجازه رشد به هیچ علف هرزی در این قسمت ندهید.
اگر از کود حیوانی در فصل پاییزیا زمستان استفاده کرده اید مراقب طغیان کرم سیب باشید
حذف پوسته های شکسته روی تنه درختان میتواند موثر باشد زیرا محلی مناسب برای زمستان گذرانی آفت می باشد.
بستن مقوای عاج دار دور تنه درختان در انتقال جمعیت آفت از نسلی به نسل دیگر و از سالی به سال دیگر موثر است زیرا بسیاری از لاروها برای شفیره شدن به این نوارهای پیچیده شده به دور درخت پناه می آورند. اواسط خردادماه با نصب این مقواها روی تنه درخت شرایط برای پناه گرفتن لاروهای زمستان گذران فراهم میشود.
جمع آوری و از بین بردن میوه های آلوده در طی فصل رویش راهکار دیگر مبارزه علیه کرم سیب می باشد.
مبارزه بیولوژیک با استفاده از زنبور تریکوگراما در نسل های مختلف و شکار انبوه آفت به وسیله تله های فرمونی و درکل رعایت اصوا باغبانی جز ارکان اصلی مبارزه تلفیقی با آفت سیب را تشکیل می دهد.

امتیاز کاربران: هنوز امتیازی ثبت نشده!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا